Friday, April 13, 2012

Tewas di Trig* Dua Ringgit

Assalammualaikum ;)

I just coming back from outstation yesterday, long shot of inspection and of course a long journey. Locality in Kudat, kira-kira 170km dari Kota Kinabalu By road, jalan sekarang ni erm…quiet bad since the road has been upgraded by the JKR now. Lebih-lebih lagi hujan selalu, memang umph!!! Lar ;)

The location

Of course outstation semalam tu sebab client ask to do a valuation for purpose Securing Banking Facilities, so in procedure, valuer kena pergi tengoklah tanah tu, jauh atau tak jauh memang kena buat inspection juga, lumrah pekerjaan :) best but tough, seriously... 

Saya nak share dalam best-best buat inspection tanah ni, ada masanya saya irritate juga dengan some client, lebih-lebih lagi...bila jadi macam kes begini:

(situasi) client datang office last week dia mention to me (dengan nada suara yang sungguh-sungguh)

“Rose, don’t worry the land got road, 4 X 4 can access ma… “

Ok, tanah ada jalan, so no need to jalan kaki… kerja senang hehehe, seronok!!!!

Hari kejadian (semalam)

“Rose, kita kena jalan kaki ni almost 1.5km to the land”
Ha! Biar betul!!! Kamu tipu saya!!!

 Tengok dorang ni relax saja berjalan, ditengah cuaca yang cerah, salute la... 


Ok relax hati, tak jauh tu, saya pernah jalan kaki lebih dari itu..3 Km and more!

Tapi Trig 2 ringgit jadi saksi aku lemas, tewas dengan Trig tu, boleh-boleh saya pitam rasa nak pengsan di pertengahan jalan..seriously kalau saya betul-betul tewas saya memang collapse, first time in history of Valuation experience saya tewas, tidak sampai subject land!

Saya tewas :(, time ni saya memang dah pitam sangat...tinggal nak baring saja kalau betul-betul tidak tahan... aiyo...memalukan sungguh!

Kawasan Trig 2 Ringgit ..tapi tidak sampai lagi..nasib baiklah ada member yang hebat!  dia sampai puler... 


p/s *selalunya Trig tu puncak atau aras yang paling tinggi di sesuatu kawasan, means Trig 2 Ringgit tu memang tinggilah..400 metres dari aras laut ;)..btw jangan tanya saya kenapa dorang bagi nama Trig 2 Ringgit, hari ini rasa sakit-sakit badan, sakit dada yang sangat-sangat, kot2 heart attack ke? 




















3 comments:

Papa Mifz said...

sure panas sgt tuh kan sampai nak pitam2 tuh...

rosmina samin said...

Papa Miftz: memang Sangat panas, maybe sbb tu juga nak pitam... Hihihi

Asmara said...

hwaa.. penatnya, lg hari panas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...