Monday, March 19, 2012

Mabul Island Trip (Part 2)

Assalammualaikum ;)


Sambungan for last entri, i have mood lagi, I masih terbuai-buai dengan angin, udara dan suasana Pulau Mabul... ececeh rasa sangat awesome!

Air tengah surut, kata Crew ScubaJeff dorang tengah cari Kerang.. ;)

Last story kitorang naik bot kan pergi Mabul Island.... so sampai di penginapan, kitorang disambut dengan Crew ScubaJeff. Oh ho first impression…better and its fell so good, rasa macam balik rumah yang sudah lama ditinggalkan sedangkan kitorang baru first time menjejakkan kaki di teratak ScubaJeff..... 

Makan time is really fantastic (you know what guys, the fish is “fresh” terbaik dari lautan!)…and first activity at that day is snorkeling and after that DSD (Discovery Scuba Diving). As I mention before RM290 for 2 X snorkeling, makan, penginapan and pengangkutan. If korang nak diving must pay another fees lagi, at that day we got really2 good price, dude its really “good” you will say awesome definitely! Dapat gambar free at underwater for you kenangan of course ;)..Thanks ScubaJeff...

If you interested to get you license for diving open water (you have you own Log Book if you already lulus) then everytime you dive, DiveMaster will sign it for you..The fees for License around RM1,000 plus.. normal price! Then spent a few days for taking course…. Bestkan? Insya Allah I will get it soon ^_^…

First time Diving at the seas memang excited tapi panic sedikit. Iyalah…first time under water memang tak biasa, bila kita biasa guna hidung untuk bernafas then change to mouth, ada sedikit kecelaruan.. tapi its will take a few moment to biasakan diri then after that… Ok dah…

Tapi sebelum itu kitorang diberi penerangan how to use signal in the water, how to breath use the regulator, and so on of course by Basheer (DM).

We excited to hear that Basher and Ahmad! (Divemaster ScubaJeff)

At the time… I really excited, hanya tuhan yang tahu betapa excited nya saya, even sepanjang at the water almost 9 meter under the seas I  fully secured by crew of Scuba Jeff (so you don’t need to think anything, you will be safe by them if anything happen, but bear in you mind, must confident) See the Nemo, swim and see the turtle, sea horse, star fish, fish everywhere and so many more!!! Can you feel how excited I am when Basher show me sign see up and god what I see is turtle, real turtle swim above my head!

Sunset (credit Picture to Miss Ct ^_^)

Really guys, the different between land and underwater is really huge! Ciptaan Allah sangat hebat. Abang Jeff kata, almost the guest yang datang for holiday and snorkeling will come back as Diver, Almost people he say..when I mention about sea, in first mind they will say about Jaws..only that! Tapi bila dah lama-lama lepak dengan “seas” banyak benda yang dorang tahu selain daripada Jaws.. I learn it from Abang Jeff and Basher.. Pigmy Sea horse, Stone Fish, Barracuda and so many more…! Lagi yang aku rasa lucu sangat bila Abang Jeff kata "jangan kata dengan abang nanti, Pigmy Sea Horse ni sedap tak buat kari?...." LOL

Muka Excited bila selesai DSD..Nak lagi!

This is totally awesome! (Credit Picture to ScubaJeff!-Basher)

2 days 1 night with ScubaJeff sangat-sangat singkat, better I recommend you and my self prepare a long holiday for diving, baru puas hati, siapa yang boleh bagi fresh ketam, fresh ikan for such low price, only at ScubaJeff at Mabul Island.

Who can give you a better price maybe I will say very,very,very budget price for stay at Mabul Island, the best place for dive only at ScubaJeff… The warm hospitality and services…dude you the best!

Waktu ni time nak balik..rasa nak berlinang juga la air mata, sebab dorang nyanyi sambil abang Jeff main gitar..syahdu hihihi anyway like ScubaJeff crew kata don't say Good Bye but please say Jumpa Lagi...I see you all when I see you!

And one more, I get a new friend….friend yang awesome!

P/s tika ni ada promotion dari ScubaJeff... cuba click this... awesomeness menanti korang :)

8 comments:

Edy Zaidi said...

tu diving boleh timbul balik tak tu?hehe

rosmina samin said...

@Edy: of course ler... Kalau tak timbul balik tu means dah lemas sudah hihihi

Asmara said...

great exp. kan! boleh refer sini kot2 terpegi ke nnti. hehe..

rosmina samin said...

@kak As: Jom, jemput datang :)

Yong Radzia said...

hola min, baru berkesempatan buka blog ko ni..wah~aku pun mau la wat entri Mabul ni..hihi bah rajin2 berkunjung ke blog aku yer http://yong-radzia.blogspot.com/

rosmina samin said...

@yong radziah: ok bah kalau ko... :)

Papa Mifz said...

nak jugak ke Mabul!! huhuhu

rosmina samin said...

@Papa Miftz: jomler... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...