Friday, March 16, 2012

Mabul Island Trip (Part 1)

Assalammualaikum ;)

Hai…saya rindu sangat-sangat dengan korang semua, ececeh saja nak show betapa happynya saya setelah menghabiskan cuti last year dengan bermandi-manda plus snorkeling plus Discovering Scuba Diving (DSD) at ScubaJeff Sipadan. Let me persuade all of you why you must stay at ScubaJeff Sipadan to experience the interesting and enjoyable moment with them!

Actually trip kali ini, saya follow my twin friend but now them already known as my friend! Perjalanan by road tapi kalau nak guna flight pun boleh, just take flight from KK to Tawau or Lahad Datu and then take bus or taxi to Semporna, at Semporna Town korang tak perlu risau, ScubaJeff akan sediakan transport untuk ke Mabul Island.

Hari itu saya gunakan jalan darat dari Kota Belud to Semporna Town take almost 10 hour perjalanan or more, Check point dari Ranau to Telupid to Sandakan to Kunak to Kinabatangan to Lahad Datu and Semporna…stay semalam di Seafest Hotel di Semporna dengan rate RM98 per night. Ok lah for rehatkan badan.

Hotel ni memang strategic place to stay coz betul-betul di pusat Bandar Semporna. But let me tell you, if you say that Semporna Town is mundur or place for nothing you wrong beb! Its got mall to shopping ok…

Keesokkan harinya kitorang straight to ScubaJeff office (near the City Inn Hotel) bayar rate for the facilities for RM290 only dengan makan plus 2 X snorkeling plus pengangkutan plus penginapan. And you know what friends memang berbaloi-baloi dengan rate yang kitorang bayar.

Perjalanan by boat ride almost 1 hour to Mabul Island, then kitorang disambut dengan penuh keterujaan dari crew ScubaJeff including the big boss abang Jeff! Awesome right?

Entri nanti saya nak cerita kat korang the first time I had my diving with Diving Master :)

p/s apa-apa hal klik this to get you first time experience of diving. Gerenti u will feel love with them just like abang Jeff say, please buat macam rumah sendiri ;) btw picture soon to be release ok ;)


5 comments:

Edy Zaidi said...

bestnya...teringin nak g mabul island...

Papa Mifz said...

wah syok nyer..teringin nak ke sano jugak...jeles...huhu

Asmara said...

wah nampak best sangat ni. teringin nak cuba DSD tp belum berkesempatan. snorkeling pernah beberapa kali je kot. :D

Citarasa Rinduan said...

assalamualaikum..
melayani gambar percutian...
aduhai.. hati seperti disana..
thanks syer tau...

syoknya cr pengalaman ke negara orang...
cantik2 ciptaan illahi

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

Cantiknya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...