Monday, October 14, 2013

Perjalanan :: Pulau Gunsungan :: Mistik

Assalammualaikum

Apa khabar hati anda? Sihat? In Shaa Allah semoga dikuatkan hati, disihatkan selalu hati kita ya...

Oh yah besok Hari Raya Aidiladha.. Selamat berpuasa hari ini..semoga berjaya menempuhi rintangan sehingga Maghrib nanti.. Kota Kinabalu Maghrib adalah pada jam 6.03 petang..hehehe kalau kat semenanjung tak sure, maybe jam 7 kotttt hehehehe... Rasa nak makan Fish & Chip lah hari ni...lalalala

Dah baru jam 12 tengahari dah fikir apa nak makan petang nanti..adoi minachi..minachi...

Masih lagi ada kisah tentang IPS (Island Photo Safari) hari tu...dah pun kata buat lawatan sambil belajar 5 Pulau..so dalam minggu-minggu ni saya cerita pulau sajalah ya.... I really enjoyed it! Seriously... rasa nak join lagi dalam masa terdekat..namun..namun mana mungkin ye tak? Hehehe kena ada kesabaran kalau nak join sekali lagi...kesabaran untuk menabung hahahaha (la ni, tengah menabung untuk Bromo In Shaa Allah..)

So lets talk story pasal IPS actually hari pertama saya ke Pulau Gunsungan..Pulau mistik... hahaha bukan sebab apa..sebab Pulau tu sangat kecik, sebesar padang bola sahaja..ada beberapa rumah yang dibina daripada kayu kecil dan rumbia namun atas landasan apa saya katakan pulau ni, pulau mistik..sebab di atas pulau ni ada sepohon kayu... saya tak sure sangat pohon apa tapi something weird pasal pokok ni.. I don’t knowlah kawan-kawan yang lain macam na, tapi for me yes I am... hehehee

The Tree; Flag ; Dog
The tree;Dog;House
 Erm cik min dah buat prediction so minta maaflah ok...

Yang lagi best di pulau ni ada seekor anjing... ok find memang mana-mana pun ada anjing ye tak? Sebab anjing tu binatang biasa yang kita sentiasa lihat... tapi..tapi... tapi... this creature sentiasa berada di pokok ni..dan will bark kalau dekat dengannya...ok.. (mistik tak?) 

Lagi... lagi... Pokok tu dililit or dipacak dengan bendera...
Ok selalunya melalui pembacaan yang saya baca, bendera itu adalah satu tanda untuk something maybe ritual?Maybe juga kan? Tapi its ok..masing-masing ada kepercayaan sendiri ye tak? Tapi that the thing yang buat saya wow hehehe 

Actually pulau ni dalam 1 jam bot ride dari Semporna... jalannya tak boleh nak bagi since saya tak ada GPS hehehe
The Island 
Berbalik dengan Pulau Gunsungan ni, sangat cantik, pasirnya cantik penduduknya pun pandai berposing walaupun ada yang demand tak nak ambil gambar selagi tak dapat duit... tapi Pak Mus kata jangan bagi duit nanti terbiasa.. don’t worry kawan-kawan sebelum balik kitorang bagi dorang token appreciation J

The moments 
Win Win Situation, Sebelum balik ke tanah besar..Menuju ke Pulau Mabul
Ada juga hihihi 

Ok till then... nanti sembang lagi..saya minta maaf kalau entri ni ada yang terasa, tapi just for fun and i just want to let you know this is island i love it!

Assalammualaikum 


2 comments:

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

me is jeles. sekian terima kasih.

p.s : lain kali sila ajak kalau nk gi travel tpt2 menarik. hee

BoLong aNak sempoRna said...

Cerita pulau Gusungan 2015
http://bolonganaksemporna.blogspot.com/2015/06/pulau-gusungan-semporna.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...