Monday, September 19, 2011

my student and my class story

Assalammualaikum :)

Rentetan daripada kisah ini, semalam dah start first class, korang bayangkan first time ajar orang ni, Ya Allah, gemuruh yang teramat-amat, lebih-lebih lagi bila semua student adalah mereka-mereka yang more aging then me, rasa aku ajar kelas dewasa pula hehehe. Ni nak cerita lah macam mana aku start kelas semalam, mana tahu korang boleh guna dikemudian hari ;p

Lecturer Baru (LB) akuler...: Good Morning class, frankly speaking, this is my first time as lecturer, so anything you not sure please ask me (nada gugup muahaha)

Students (S): Its ok (sambil senyum-senyum lagi tu, lagi lah aku gabra)

LB: So we start for module 1... bla,bla,bla,bla...

almost 1 hour

S...: miss, i have one question, you didn't introduce your self lagi...

LB: (ah sudah.....aku terlupa sungguh!) Off course kena introduce diri kan? Yay...

S....: I think you still young la miss, 23 or 24 years? 

LB...: (dalam fikiran aku time ni, nape? kalau aku young korang tak nak ikut cakap aku ke?)... nope i am 25 years 

S...: you work where? (mostly of them work as Quantity Surveyor or Project Manager)

LB... I'am valuer..blah..blah..blah (cakap ada melebih-lebih sikit, nak up depan student hehehe)
..then class continue...sampai jam 1.00 pm

tapi yang paling aku suka bila student aku (bangga sangat tulis "student aku") hahaha cakap
S...: Rose your are not bad even this is your first time as lecturer, no sleepy honestly..

So actually apa yag aku just nak cakap, aku bukannya bad sangat jadi lecturer even though part time only hehehe, sayang student aku ketat-ketat ^__^, 

p/s hopefully sampai habis this semester student aku ni puas hati dengan my lecture 

3 comments:

アヌム ちゃん said...

wah dh menjalani hari pertama ye..gud2..heeee :) seronok pulak dah ade student sndiri skng ye.heee..

aaa kalau brg lain tu ape ye..boleh la emelkan, state barang ape n bajet sekali.kalau series nak beli la.huhuu @ taurus_gurl_85@yahoo.com

Edy Zaidi said...

wah...1st day dah mantap ni...tahniah2

aleen aiden said...

keh3.there's always the 1st time 4 everything.insyaAllah lepas nih xnebes sgt mcm 1st time. ;P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...