Friday, May 20, 2016

Afternoon HEAT-wave

Mood this afternoon.

Korang sudah dengar lagu Justin Timberlake yang baru? “Cant stop this feeling” this is what I feel right now. Dancing.. pump the adrenaline and feel better.

I do have satu pekara yang kadang-kadang buat orang lain fikir saya ni ada hati atau tidak. I do have but bila sudah immune ..what I care. Stubborn… yes I am. Tapi my bf say yang saya ni cengeng..fragile... adededeh 

Dalam etika hidup kita seharian, ada benda yang kita kena let go. Jangan simpan dalam hati..jangan hadam dalam jiwa, kalau kita dah digestkan benda tu dalam jiwa kita…tidak kah kita rasa fed up, stress, lepas tu darah naik beberapa pain then jiwa jadi down. Tak kan kita nak jadi macam tu kan? Kita nak hidup kita happy. Walaupun banyak benda yang kita nak hadapi tapi jika jiwa kita tahan tukul , In Shaa Allah… semua tu jadi smooth..ibarat sungai yang mengalir tenang..haaa macam tu

Tapi bukanlah saya nak kata saya ni hebat. Ada masa saya ni down juga. Piss off dengan manusia-manusia yang berada dipersekitaran…rasa nak jentik satu persatu. Malas nak hadap sesuatu yang saya rasa if saya berkata tapi no body want to listen..so better close you mouth seal it . bukan sebab takut nak cakap tapi bagi saya kalau kita berkata tapi people tak nak dengar…just dengar apa yang dorang nak kata…sama juga… awak tak sakit hati, orang lain pun tak sakit hati.

Sebab tulah bila dengar lagu JT ni… sambil menari macam minion indaka rasa adrenaline seperti smooth.

p/s sebab ada kes jerit menjerit dalam office. Chill lah people, slow talk, jangan jerit..orang akan dengar juga tu…tidak lari kemana…akan dengar sampai habis..tapi nak hadam dalam jiwa..terpulang 


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...