Friday, November 4, 2011

You sangat HODOH ok!

Assalammualaikum ;)

Yay tak sudah-sudah nak mengaku, tapi yes i am!


Aku cemburu sedikit dengan my good friend, why? Ada sesuatu yang dia buat yang make me hate and upset dengan diri sendiri. Nak cakap, malu pula tapi tak bagitahu rasa aku akan “terjejas” sedikit..opss bukan sedikit tapi banyak!

My other good friend say..
“Rose, why you jealous?...”
“You know kan..if you jealous dengan somebody either two..first you cemburu dengan kebaikan atau kejayaan dia, atau you cemburu dengan  cara dia melayan you..dan yang pasti if you say yang kedua itu adalah puncanya..there something between dia and you…”~~~ok noted!~~

Arggg my others good friend say pula...
“Rose, why you cemburu ni?...”
“Rose, you tahu kan, seburuk-buruk cemburu adalah cemburu tanpa iman, kenapa patut cemburu secara membabi buta? Tanya diri kamu, adakah dia layak untuk dicemburui atau adakah patut kamu mencemburui dia?”~~ok faham~~

Lagi aku jadi tension bila ada others my good friend cakap..
“Rose, Kenapa kamu jealous?...”
“Rose… jangan terlalu cemburu, see you self dah jadi tak tentu..its not good for you…let it be, jangan jadi gila sebab orang lain!” ~~aku faham~~

tapi yang paling best bila ada member yang cakap…
"Rose..baguslah kamu cemburu ni, baru saya tahu You ni bukan hati tauhu.."
...first time aku nampak you cemburu, ada pembaharuan!”~~dem!~~

My goodness, please make this kind of thing go away from me, sangat-sangat lemas dengan keadaan ini
~Aku cuba fikir kenapa aku kena penyakit ni? Renung secara mendalam-dalam..fikir dan fikir…sampai dapat..

~Aku cuba untuk berfikiran positif, aku cuba untuk ketepikan permasalahan cemburu ini, samada disebabkan kerjaya atau perasaan…fikir lagi..

~Aku tarik nafas panjang-panjang..aku dah tahu puncanya kenapa..satu..dua..tiga..empat..lima lega..minum air…calm

~Bila dah dapat aku cuba larikan diri dengan individu tersebut..tapi apa yang boleh aku nak kata, aku tak boleh lari dari individu tersebut…

~yang hakiki...Berdoa, apa yang lebih baik dari itu, minta Allah tenangkan fikiran yang berkecamuk... 

“Ya ALLAH, tunjukkan hatiku ke jalan yang benar dan keluarkan segala penyakit hati dari diriku.”

Dan yang pasti…aku cuba untuk keluar dari perasaan… sangat hodoh ok ;)

13 comments:

Sunah Sakura said...

:) i have no comment...hahahaa

rosmina samin said...

@Sunah: Sayang Sunah ketat-ketat ^__*

Papa Mifz said...

cemburukan kejayaan seseorang tuh bagus so tat kito leh improve nak jadik mcm dio...

aleen aiden said...

ehem!i smell something fishy here.... :P

rosmina samin said...

Papa Miftz: betul2 sangat2 setuju ;)

rosmina samin said...

Aleen: hohoho..you smell it? adooiii ;p

Asmara said...

setiap org mesti ada kelebihan, begitu juga dengan Ros kan! ada kelebihan yg org lain nmpk tp ros tak perasan la tu. :D hehe..
Good luck dlm apa jua yg dilakukan. :D Gambate kudasai!

wahida said...

aku jeles bila mak aku lebihkan adik aku...hahaha...

dulu la...

rosmina samin said...

Asmara: hehehe thanks ;)

rosmina samin said...

Wahida: Betul2X kadang-kadang terselit perasaan jeles sesama family ;p

aleen aiden said...

hah,bile lagi nak hapdet nih?nak kene siku? :P

アヌムちゃん said...

normal la kot perasaan jeles tu..tp jgn berlebihan dah la..huhu :)

Anonymous said...

mengapa tidak:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...