Monday, November 21, 2011

Team Edward Vs Team Jacob.....Me Team Gryffindor

Assalammualaikum ;)

Sila jangan ketuk aku dengan siku korang atau tampar aku dengan kaki anda, sesungguhnya aku diantara golongan Gryffindor..kalau sesiapa yang tak tahu apa itu Gryffindor mari sini aku ketuk korang dengan siku!
 "Homenum Revelio!"

Sorrylah bagi sesiapa yang diantara korang yang berada dalam Team Edward (si Vampire kacak) atau Team Jacob (wolf yang got 6 Pack euwww!) aku bukannya nak cakap apa kat korang tetapi aku  betul-betul tak teruja nak tengok siri Breaking Dawn part 1, mungkin disebabkan aku dah tahu jalan ceritanya, atau aku rasa sedih kot sebab Muse langsung tak ada dalam soundtrack kali ini, tapi yang pasti Bruno Mars ada pula ;) then Cristina Perry song “Love for a thousand Year” memang superb!

Ok honestly, walaupun keterujaan aku nak tengok Breaking Dawn Part 1 tak seperti aku nak tengok Harry Potter The Deathly Hallow Part 2 dulu, dimana aku adalah penonton setia kat GSC Suria Sabah, tiap-tiap minggu aku terlonggok kat sana sehingga hari terakhir movie tu ditayangkan kat pawagam, sila lihat betapa hebat penangan Harry Potter kat aku!

Namun begitu, aku ikuti juga kisah cinta 3 segi antara Bella Swan, Edward Cullen dan Jacob Black..dalam shelf aku memang ada keempat-empat siri Twilight..so adakah itu obsess dengan Twilight? Maybe… namun begitu aku tetap Team Gryffindor!
Sila abaikan buku Che Det  ^__*
Mari sini aku nak bagi tahu kat korang-korang yang hendak menonton Breaking Dawn Part 1, korang mesti tahu jalan cerita dari siri Twilight sehingga Eclipse, sebab kalau korang termiss satu siri, totally korang akan lost! Dan keseronokan untuk menonton akan hilang disebabkan kekurangan ilmu pengetahuan dalam siri ini, so, mari mahaguru bagi tips ok..

  1. Dalam Breaking Dawn apa yang korang akan tahu, of course Bella Swan jadi wife Edward Cullen dan bagaimana Bella Swan boleh jadi Vampire at age 18 forever!
  2. Of course, dorang ada anak name Renesmee (Rene, Esme) half human half vampire and ada talent wa cakap dengan korang…yang lagi hebat dari si Edward and Bella got a new talent bila dia become a vampire! Nak tahu talent apa? Tunggu saja ok!
  3. Volturi back dengan sekutu yang lagi hebat!
  4. War between Vampire yang drink animal blood dengan Vampire drink human blood..apa yang lagi penting dalam Breaking Dawn korang akan jumpa bermacam-macam jenis Vampire!
  5. Lagi? Korang tengok movie ler..atau beli saja buku Breaking Dawn ok…


“…..and so the lion fell in love with the lamb….” Spot the phrase kawan-kawan…:P

p/s Sekali lagi Gryffindor! Psst call me Minachi Potter! muahahaha

8 comments:

アヌムちゃん said...

tak folo pun cite tu..huhu..sadis tak..

Pondok Usang said...

aku kurang membaca... teruk kan...

rosmina samin said...

Anum: alaaa..nape tak follow? ;P

rosmina samin said...

PU: tak pe... ;)

Asmara said...

i follow. tak sabar nak tengok. dah baca jugak sinopsis cerita, cuma buku 3 dan 4 tak sempat baca. :D

Papa Mifz said...

harap berkesempatan tgk movie breaking dawn nih...

rosmina samin said...

As: aipp..kena baca tu ;)

rosmina samin said...

Papa Miftz: me pun tak tengok lagi hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...