Saturday, October 8, 2011

Tak menarik! Gula-Gula

Assalammualaikum ;)

Chill everyone... ada situasi yang sangat-sangat panas semalam... cerita apa? Bola sepak atau Belanjawan 2012, Ok honestly aku lansung tak tengok bola dan aku tak tahu sama ada siaran langsung atau tak semalam, tapi yang pasti, confirm dan muktamad ada siaran langsung untuk Belanjawan 2012. 

So ada berminat nak tahu, ada juga yang tak berminat nak tahu, ada yang setuju dan ada juga yang tak setuju.depends dengan mereka-mereka yang tergolong dalam kelompok yang mendapat durian runtuh, dan yang pasti government servant akan nyanyi horee horee sebab mereka adalah golongan yang dimaksudkan ;)

aku bukannya nak jeles dengan dorang, tapi benda yang aku rasa tak feel sangat bila elaun ahli parlimen dinaikan.. of course mereka mempunyai beban kerja yang banyak (mungkin) dan mereka adalah golongan yang sangat penting dalam perkembangan atau kemajuan negara (mungkin) tapi ini hanya pendapat aku ok, bagilah elaun yang berbaloi atau setimpal dengan kerja mereka, kalau sekadar cakap sahaja banyak... tapi kerja tak jalan tak boleh juga ye tak? 

Tapi yang aku setuju bila adanya bantuan dengan mereka yang low income earner.. supposed help them first, not only from material tapi dari segi pendidikan.. yes mesti bantu dorang dulu, why we must help people who already got a far enough from them? so people let think further... 

Kos sara hidup di Malaysia, seriously sangat-sangat tinggi... dan aku kadang-kadang terfikir, macam mana mereka yang mempunyai pendapatan rendah hidup, Ya Allah its really hard to think people because my self pernah alami situasi ini pada masa lepas, sangat-sangat hard! and i gladly my parents even not from educated person background sangat-sangat mementingkan education.. seriously! 

Sometimes people just cakap something yang mereka tidak tahu situasi yang sebenar.. sometimes me rasa upset.. seriously...

p/s he just rather speak without consent...  

2 comments:

z a z a said...

i pon x tgk bola jgk ;)

aleen aiden said...

masa YAB najib baru bagi mukadimah pasal elaun ahli parlimen naik,1 parlimen bersorak.baru mukadimah je.keh3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...