Monday, October 17, 2011

He love me without question...

Assalammualaikum ;)

Semalam aku realize something, dan aku rasa betapa Allah begitu sayangkan aku! truly dan honestly, aku tak pernah rasa yang sebegini indah...lebih hebat daripada aku dapat something yang begitu aku inginkan selama bertahun-tahun...

Sometimes people condemn God for something yang dorang tidak dapat... manusia selalu bertanya kenapa Tuhan tak kurniakan apa yang dihajati, adakah mereka tidak layak untuk dapat semua itu?

Honestly aku pun sometimes rasa macam tu... sangat-sangat tidak tahu bersyukur.. betapa Allah bagi aku setiap yang aku impikan, then bila sesuatu yang aku begitu inginkan Allah tak tunaikan...aku rasa desperate!

Apa aku ingat, setiap yang aku hajati, tidak perlu tawakal? pleaselah... manusia memang macam tu, langsung tidak bersyukur dengan apa yang Allah bagi...

Rasa sangat jahat, tetapi aku bernasib baik mendapat seorang rakan yang sangat memahami, semalam aku mendapat sesuatu yang aku sangat-sangat bersyukur..aku hayati dan fahami sesungguhnya....

Kamu selalu bertanya,"
Kenapa kamu tidak dapat apa yang aku idam2kan?"
Quran Menjawap,"
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia baik bagimu.
Boleh jadi kamu menyayangi sesuatu padahal ia buruk bagi mu
Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahuinya.."
Surah Al-Baqarah, Ayat 216

Sehubungan itu, aku rasa adakah aku layak untuk semua yang Allah kurniakan untuk aku, sedangkan aku hanya tahu untuk merungut tetapi bersyukur hanya seldom...

Aku sebagai manusia, bersyukurlah dengan apa yang engkau dapat... jangan sesekali salahkan sesiapun, walhal Allah tahu, sama ada ianya baik atau tidak untuk engkau... 

dan apa yang aku realize semalam, aku sangat-sangat sedih dengan fikiran aku sendiri, dan aku rasa betapa Allah sangat sayangkan aku!

p/s Ikhlas untuk memberitahu...

10 comments:

wahida said...

setiap apa yg terjadi tu ada hikmahnya..

aleen aiden said...

yup2.kadang2 kita lupa Dia yg lebih tau apa yg terbaik untuk kita dan apa yg tidak.sebab tu kita slalu mintak yg lebih.mekaseh ingatkan aku juga. :)

Amy Syaquena said...

setiap apa yang terjadi pasti ada hikmahnya...

rosmina samin said...

Thanks semua :) Aleen ;)

Papa Mifz said...

Allah sentiaso bersamo umatnye...

Asmara said...

Hi Ros! Didoakan yg baik2 buat Ros. InsyaAllah.. Anyway thanks for the birthday wishes batrisya. Sgt hargainya. 

アヌム ちゃん said...

tulaa kdg2 kita asyik merungut je kan..sama2 nk kikis sikap merungut tu.huhu

aleen aiden said...

mane kau ilang?hu3

**::CIKNUURUL::** said...

its true,..slame ni xpernah 'rasa' pon camtu,.xpernah brsykur pon even tau bnde tu,.tp bile skang Allah dh tnjukkn semuanya,dh disingkap hijabnya, ya Allah,betapa rasa dri xbrsykur pd msa dulu,.ermm,.msih smpt lg ni,.~love comes for no reason eventhough it comes slowly,.~

rosmina samin said...

CN: Love it ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...