Thursday, September 22, 2011

I Can "read" you face

Assalammualaikum :)

Baru balik dari outstation, sesangatlah penat..tapi mood masih ada nak update ;) (sila puji saya yea yea)

Ini nak ceritala pasal seorang member ni, lelaki, berumur 26 tahun, pekerjaan banker then divorce. Aku kenal dia sebagai seorang "member" yang sama-sama berkerja dalam bidang ni lah... actually seseorang bankers mostly needs our opinions as valuer before their release the loan, sebab dorang needs to confirm the value first.

Dah kenal member ni almost 1 year, tapi tak tahu langsung, yang member ni ada gift. Mungkin boleh cakap gifted sebab hanya orang-orang yang tertentu sahaja yang ada keupayaan untuk membaca wajah seseorang. at first time i know, adoiii little bit scared la..sebab some secret hanya untuk diri kita sahaja, tak nak dikongsi dengan sesiapa hanya kita yang tahu "our little dirty secret" hohohoho

Tapi, kalau dah jumpa orang macam ni, bagaimana nak sembunyikan our little dirty secret, sebab he can read our face, thats why i am scared! honestly ada rahsia yang aku tak nak bagitahu dengan orang lain, kecuali dengan raka-rakan yang betul-betul rapat dengan aku atau dengan my superior Twin. Tapi, kalau dengan orang macam ni, memang secara automatically kita ushar pula dia untuk say "hello, see my face, could you read me?" Oh My Goodness 

One thing i relief, dia tak boleh read my face coz aku pakai spek, gladly ^__*...tapi aku kasihan dengan one of my friend, he say directly

"i know if you work with my brother, my brother will suffer for 6 month... bayar gaji buta dengan awak"
"I know you ada 2 orang boyfriend sebelum ni"
then bla-bla-bla..to much!

p/s Tapi for me, i am scared tapi ada masanya benda tu bagus juga sebab without words dia tahu apa yang aku nak dia tahu huhuhu


2 comments:

Edy Zaidi said...

ada ek org leh tau sesuatu dari muka je?nak kene buat pembedahan plastik ni...nnt dieorg xleh baca sbb muka dah tukar..hehe

rosmina samin said...

@Edy: Betuuull... he can read ^__* hehehe boleh pula mcm tu.. ;P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...