Friday, August 12, 2011

4 # Apabila seseorang holds the lift for you

Assalammualaikum ;)

4 # Apabila seseorang holds the lift door for you

Ada orang yang suka-suka sangat bila naik lift, tak suka sangat nak tunggu orang lain, eventhough dia dah nampak terang dan jelas sesungguhnya ada orang lain yang berada 10 langkah dari beliau... fikir aku tak nampak dia pura-pura tak nak pandang aku, konon-konon dia nak sangat cepat untuk sampai ke tingkat 11 then tap-tap-tap dia dengan pantas menekan butang "closed door" blaaaa grrrr
Image from Google 
 Adoohaii, people.. aku betul-betul tak suka dengan attitude seperti ini, we don't like you! Aku suka dengan people yang tekan "Open Door" then will show them face to you ask you innocently "going up?" 
Image from Google 

Kenapa tidak? Aku memang nak naik atas, 
Kenapa tidak? Aku memang suka nak shared lift dengan orang seperti anda
Kenapa tidak? Aku akan senyum dengan selebar-lebarnya dengan anda, sambil ucapkan thanks you
Kenapa tidak? Aku akan hold the lift for you... if someday we share the lift together
now everyone please push the "Open Door" because we see you ^^ janganlah terlalu selfish sangat... 

Bukankah Awesome bila you do same thing to people then people do the same thing to you also :)

p/S I catch the eye with lawyer who hold the lift door for me just now ;p

6 comments:

Edy Zaidi said...

lagi2 yang tahan lif tu hensem2...suka la tu...ish3x...

rosmina samin said...

Edy: itu satu bonus hahahaha

aleen aiden said...

kan?!aku pon saket ati bile kene.siot je.hu3

H.J said...

suka je tekan closed door bila nampak orang lain nak masuk..aha..sangat jahat

rosmina samin said...

aleen: tu lar ... aku yang kene pun rasa nak ketuk jer orang tu...tahap sivik yang rendah ;P

rosmina samin said...

H.J: tangan tu sangat aktif..sebab tu asyik nak tekan butang closed jer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...