Thursday, August 11, 2011

3 # Crying

Assalammualaikum :)

Crying 
Google images
Orang putih cakap crying tapi kalau orang kita cakap menangis, member aku yang duduk Kedah cakap pula teriak... mana-manalah asalkan maksudnya tetap sama.. situasi dimana air mengalir dari mata yang kita panggil air mata ;)

Antara lelaki dan perempuan siapa lagi yang kuat crying .. Oppss perempuan ek? mungkin... tapi lelaki tak kan tak pernah menangiskan?

Apa-apapun, tidak kisah korang lelaki atau perempuan, menangislah more or a little bit more.. bila korang rasa hot, salty the tears coming down, just let it be..jangan tahan-tahan, just let it be.. ;) biarkan air mata tu melimpah di mata, tak jelik pun... mari sini aku nak bagitahu, kenapa menangis itu great and awesome :)

Share the tears. Kalau aku cakap menangis tu boleh bagi kita jadi lebih rapat dengan dengan teman-teman, korang percaya tak? Percya lah..kadang-kadang people need attention and care from friend, then salah satu yang people buat is menangis. Kalaulah sahabat korang menangis, apa perasaan korang? sedih, hiba? of course kan? sampai ada masanya, kita pun rasa nak menangis dan terus nak peluk rapat-rapat kawan kita tu, just share how we love and care them. so that the power of cry ... is it true? 

free the body. menangis secara emotional sebenarnya adalah satu terapi yang sangat baik, kenapa? disebabkan menangis boleh free our self, release the tension, dan stress. Jadi kenapa perlu tahan air mata? just menangis.. no harm.. Crying will balance you stress percayalah cakap aku ;)

Yes, that its, kalau korang rasa nak nangis, just nangis, jangan kata 

"aku kalau menangis, nampak hodoh dan lemah sangat"

No! jangan fikir macam tu, sometimes when you remember the lost of people you love and experience that to bad to think, i say just let go the wet, salty and hot tears rain down from you eyes...  

Because all we need is let go sometimes ;)

p/s bukankah menangis itu Awesome !




4 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kalau cpt menangis pun tak best.. tak menangis langsung pun pelik jugak.. :D

Papa Mifz said...

org yg x pernah menangis umpama x punya hati n perasaan...huhu

rosmina samin said...

Lekat Girl : hahaha kalau langsung tak nangis, rasa pelik of course ;P

rosmina samin said...

Papa Mifz: agree

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...