Tuesday, August 16, 2011

7 # bila a stranger laughs at a joke between me and my friend

Assalammualaikum :)

(Kejadian berlaku time aku dengan member aku tengah tunggu no. kat bank)

Image from Google 
i tengah sengih bila type entri ini, sebab it totally awesome bila mamat tu ketawa tiba-tiba dengan jokes yang aku buat dengan member aku

Actually cerita ni aku dapat dari seorang member lagi..blogger juga... dia story pasal teka teki kekeluargaan yang heppen between dia dengan cousin2nyer.. so aku cerita semula dengan member aku ni

Aku: Lan kau nak dengar teka teki tak? 

Lan: erm apa..tapi biar logik sikit ok... (macam tahu saja aku tiap kali bagi teka-teki memang tak cukup logik kuang-kuang..)

Aku: Apa pula... memang logik ni (sengih sampai telinga)

Lan: ok (dia dah senyum-senyum dah)

Aku: banyak-banyak binatang, binatang apa leher dia panjang? 

Lan: (terdiam dia seketika).. erm dinosaur?

Aku: salah.. aci...

Lan: sekejap-sekejap....

Aku: lambat...

Lan: Ok. aci

Aku: betul? 

Lan: ya la, ya la, ya la
..
..
..
..
..
..
Aku: Ular.. sebab leher dia dari bawah sampai atas... (aku ketawa terbahak-bahak tak ingat dunia kau)

then apa yang terjadi, sedang aku dengan member aku ketawa.. sambil si Lan ni kata kat aku.. "bodoh betul lah kau ni"
tiba-tiba ada orang ketawa kat belakang kitorang... ada orang lain diantara kami... yang pasang telinga juga..lawak-lawak betul!

p/s aku rasa macam dalam Maharaja Lawak pula, orang ketawa dengan jokes yang aku buat.. rasa awesome pula hahaha..korang tak rasa macam tu ke?


10 comments:

アヌムちゃん said...

haha boleh pulak org lain tumpang sekaki dengar ye.heee

rosmina samin said...

Anum: thats why,bila org tu ketawa, kitorang pun tumpang ketawa time tu :P

H.J said...

dia suka sebab lain kot..haha

rosmina samin said...

H.J: hahaha tak kot... ^^

Edy Zaidi said...

copp...aci tu apa?

aleen aiden said...

eh!macam knal pulak teka teki nih.keh3 :P

Papa Mifz said...

hebat...try la audition raja lawak next season...hehe

rosmina samin said...

Edy: Aci itu means surrender ^^ sabahan slanga hehehe

rosmina samin said...

Aleen: hehehe ar..macam kenalkan?

rosmina samin said...

Papa Mifz: tak nak ler... (nak undi saya tak?) hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...