Wednesday, July 6, 2011

Tok Imam Vs Wife Beliau

Assalammualaikum 

Check time.. 8.17 am (so early ^^) conditions.... bersemangat dengan penuh tenaga mengupdate blog... mood... happy ^^

Boleh tak aku nak cerita pasal Tok Imam aku.. bukannya gosip tapi just nak share... hehehe actually bukannya benda buruk pun aku nak gosip, Tok Imam aku ni memang sangat baik, serius yang sangat2 memang baik, peramah, prihatin dan penuh dengan ilmu..nama pun Tok Imam ye tak? tapi memang beliau sangat2 baik ^^

Nak dijadikan cerita, awal2 pagi, kalau aku nak pergi kerja memang lalu depan rumah beliau, jadi tau lah keadaan sekeliling rumah beliau awal2 pagi huhuhu, depan rumah beliau, ada jiran aku yang bela dog (sangat2 banyak serius)... Korang tau kan, dog tu haram, apalagi nak sentuh kecuali ada tatacara yang dibolehkan ;) yang aku musykil, tiap2 hari dog tu lepak dengan selamba depan rumah Tok Imam, bukan seekor tapi berekor-ekor :P Tok Imam ni confirmlah tak suka bila binatang2 ni lepak kat depan rumah, kalau aku pun tak suka, nak saja aku hempuk satu2 ekor, so apa cara Tok Imam halau semua binatang2 ni?..cara2nya

a) Siram air ..alalala lembutnyer cara ^^
b) Pukul dengan cara yang paling lembut paling aku nampak... tapi yang aku hairan dog-dog tersebut lari juga tapi dengan cara yang sopan... tak melalak just jalan, tonggek punggung sambil buat muka selamba hehehehe

Keesokkan hari nya, dog-dog ni lepak lagi depan rumah Tok Imam, jadi Tok Imam aku peratikan do same method, siram air and pukul... *nak saja aku bantu Tok Imam..geram tengok dog-dog tu huhuhu*

Hari ni, sekali lagi dog-dog tu lepak, betul2 depan pintu gate rumah Tok Imam, mungkin malang bagi mereka2 ni, kali ini wife Tok Imam yang nampak, dalam hati aku, confirm method yang samala... tapi malangnya apa yang aku fikir langsung meleset... korang nak tahu apa yang wife Tok Imam buat... beliau ambil bata (sila imagine bata merah yang kita guna untuk buat rumah)...dihumbannya kat dog-dog tu... ha! melalak dog-dog tu... lari lintang pukang... nah rasakan kuasa wanita, confirm besok tak akan datang punya pasti! hahaha malang bagi mereka berjumpa dengan wife tok imam :)

Check time.. 8.40 am...conditions.... nak publish post then nak pergi inspection... mood...Kerja ^^

p/s sila sayang binatang... ^^




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...