Friday, July 29, 2011

Hari M.A.L.A.S Sedunia.... Version PMS

Assalammualaikum ;)

Hari Jumaat pula hari ini ye? semalam tak tengok bola, sebab hari ini mesti semua cerita pasal bola..tapi hakikatnya bola tu still bulat...Malaysia masuk kelayakan Piala Dunia 2014 zon Asia tapi semalam harapan musnah sebab kalah 6-4 dengan "Lion" tapi tak apa ada orang cakap bukan rezeki, next time (tak tahu bila) boleh cuba.. 
Ye?

cerita pasal bola, jujur aku katakan aku langsung tak tahu apa fungsi Kad Merah , dan apa itu Kad kuning tapi yang penting aku tahu Off side, tendangan penalti untuk apa, gila kah apa tak tahu bola? tapi sila tanya aku pasal net ball, petik jari aku boleh jawap.. oh yah walaupun tak minat tengok bola at least aku tahu New York tu bukan kat Japan (apa kaitan? )

Kalau dorang suka bola, saya suka buku, dan mesti baca buku, kalau tak baca buku rasa-rasanya tak complete hidup, hatta flyer yang Giant bagi untuk show harga barang pun aku baca...(kalau korang tak nak dah buku-buku korang sedekah dengan aku ^^)

Kalau beli tiket bola, semua orang mampu, korang nak beli tiket harga beratus-ratus ringgit pun boleh... penjual tiket tak akan tengok appearance kamu, tapi kalau aku masuk branded shop, dengan hanya memakai selipar jenama "Ticket" sambil memakai baju T'shirt Cap Baby Milo, jurujual tu langsung tak pandang aku beb.. gila ke apa? apa ingat aku tak ada fulus? Hello jangan judge me by its cover...  (kasihan)

Ingat time Piala Dunia tahun 2008 dimana Spain menang dan kehebatan mendiang Paul the Octopus meramal kemenangan sangat-sangat diingati dalam kepala otak aku... time itu tiap-tiap hari check internet nak tengok whats new for World Cup.. tapi last-last boss bagi new rules "don't ever bring you BB to office because its prohibited" ok fine then aku tak bawa BB tapi gila ke apa bila semalam Boss tanya kat aku.. "Rose can i borrow you BB?" (dia ingat tak rules yang dia buat tu? )

Yay why me cerita pasal benda ni semua? actually tak plan pun nak cerita pasal bola sebab kat office aku sekarang ni semua cerita pasal bola... adakah patut dorang cakap "Alahai Datuk R...resign ler next yer..." ok bukan aku cakap ok, dorang yang buat statement tu.. jangan saman aku ok...

p/s Entri ni datang time aku dalam "kebuntuan" time otak aku blank hitam seperti dakwat ink boss aku... bila dalam keadaan macam ni, sila bertahan dengan dengan aku "sorry" 

(then kalau nak baca full entri sila sambung ayat-ayat diatas...Chill O-o)

4 comments:

aleen aiden said...

rugilah kau xtengok.abam2 singa main guling2,comel tau!selang 5minit jatuh,selang 5mnt jatuh.

ade skali singa buat petukaran pemain,player msia pegi tolak smpai tepi padang player singapore tu.sbb die jln melenggang nak lengah mase punye pasal.comel!keh3

THE LEKAT LEKIT STORY said...

tgk bola pun hujung2 masa dh.. tak sampai 5 minit tamat dgn kemenangan berpihak pd s'pore. lgpun x fanatik sgt bola.

Lulu Caldina said...

selamat menyambut bulan ramadan...
dan selamat berpuasa ;)

Edy Zaidi said...

selamat berpuasa...jgn ponteng2 puasa yer...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...