Friday, March 11, 2011

Gempa Bumi dan Tsunami di Japan, kemana hilangnya Otromen?

Assalammua'alaikum
Sebelum tu, sy doakan sesiapa sahaja yang berada di Japan sekarang ni, semuanya dalam keadaan yg selamat... Amin...


Rasa mcm tengok dalam cite pawagamkan? tapi ini kisah benar ni... lagi cerita click kat sini



Terlalu awal bagi pihak berkuasa Japan untuk mmbuat anggaran jumlah kematian dan kerosakkan.. yang penting suasana di Japan bertukar murung sekarang ini dan kacau bilau... apa yang penting kita just doakan... dan fikir kenapa Allah turunkan bencana kepada mereka, kita seharusnya jangan terlalu leka, bila2 masa sahaja...

Oh yah.. amaran bencana Tsunami turut dikeluarkan kepada Hawaii, Philippines, Indonesia, Australia dan others, di Malaysia pula? Penduduk di Labuan & Sabah dinasihati supaya menjauhi persisiran pantai kerana paras air akan menjadi lebih tinggi daripada yang dijangk bermula 6 Petang sehingga tengah malam, tapi belum ada tanda amaran awal dikeluarkan

Rasanya bila Ekonomi Japan terjejas akibat bencana ini, Malaysia turut mendapat tempias agaknya disebabkan Japan adalah rakan dagang negara yang utama.

p/s boleh2 member aku cakap "dimana Otromen time tu?... knp tak tolong?" ha!! mulut... panah petir baru tau!

4 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kawan awak pun sama mcm artis ni kot..

PELAKON BUAT LAWAK PASAL TSUNAMI.. MEMANG TAK KENA TEMPAT

rosmina samin said...

Cik Lekat : tu ar pasal.... bab2 mcm ni pun nak buat lawak...

Sunah Mohammad said...

otromen outstation...sekian

hadoiiiiiiiiiiiiii...otromen tu cite, cite, cite...ini betol-betol...-_-" moga dipermudahkan urusan diorang kat jepun tu..

rosmina samin said...

Sunah : Otoremen out of duty bab tu x tolong ... Sekian ^^
tak tau nak bezakan reality N fantasi beginilah akibatnyer... Amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...